Kiudainerikkad toidud

Punapõskne tikrismuuti kook 

Lia Virkus, 24. juuli 2017, 03:27
Punapõskne karusmarjasmuuti kook Jaan Heinmaa
Tervislik ja maitsev smuutikook värsketest karusmarjadest maitseb suveõhtul oivaliselt, muul ajal tee seda sügavkülma pandud toormoosiga. Valmista kook ühes suuremas koogivormis või tee 8 väikest koogikest.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
180 g Täisterakaeraküpsised
70 g Mangopüree (või 70 g võid)
TÄIDIS
2 tk Banaan
300 g Punased tikrid
3 spl Tume roosuhkur või mesi
400 g Paks maitsestamata jogurt
8 tk Želatiinileht
1.5 spl Keev vesi

Valmistamine

1. Purusta küpsised ja sega mangopüree või sulavõiga. Võiga saad krõbedama põhja, mangopüreega pehmema. Suru 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja või 8 portsjonivormi põhja.

2. Tõsta külmkappi tahenema. Purusta tükeldatud banaanid ja karusmarjad köögikombainis, sega hulka jogurt. Maitse ja lisa soovi korral suhkrut või mett.

3. Pane želatiinilehed 5–10 minutiks külma vette likku. Kuumuta vesi keemiseni ja lahusta kuivaks pigistatud lehed ükshaaval keevas vees, vajadusel kuumuta vaikselt, et kõik sulaks, aga ära lase päris keema tõusta. Las hetk jahtub, siis sega täidise hulka. Kalla vormi(desse) ja tõsta vähemalt 4 tunniks, veel parem kogu ööks külma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee