SuvemarjamisuFoto: Seljamaa Fotostuudio
Nädala kook
10. juuli 2017, 04:32

Suvemarjamisu

Seda kooki võid teha nii mets- kui ka aiamaasikate, mustikate, vaarikate või isegi sõstardega. Samuti sobib välismaiste viljadega: tükeldatud virsikute, nektariinide või mangodega. Minul on suveajal alati beseepurk varuks, kust neid maiustusi on hea kõikvõimalikesse marjatoitudesse ja kookidesse võtta. Kui aga beseesid parasjagu pole, võib kooki ka ilma nendeta teha.

Koostisosad
200 g Savoiardi küpsised
3 dl Rõõsk koor 35%
500 g Maitsestamata toorjuust
200 g Suhkur
700 g Suvemarjad
Moscato vein
8 tk Besee

Valmistamine

1. Vahusta koor ning toorjuust koos 2 sl suhkruga tihedaks vahuks. Purusta 100 grammi marjadest 2 sl suhkruga püreeks, ülejäänud marjad jäta terveks, aga kui on väga suured, siis tükelda.

2. Lao küpsised üksteise kõrvale kõrge äärega nõusse ja niisuta neid veiniga. Puista küpsistele marju ning purustatud beseetükke. Määri peale kiht toorjuustusegu ning korda veel kord sama: küpsised, marjad, beseed ja pealmiseks kihiks jääb toorjuustusegu, millele kalla peale marjapüree.

3. Tõmba kahvliga desserdi pind marmorimustriliseks. Aseta kook üheks ööks või vähemalt kaheks tunniks külmikusse. Serveerides võid peale asetada beseesid ja mündilehti.