Kiudainerikkad toidud

Salat heinamaalt ja põllu äärest 

Kersti Rea, 10. juuli 2017, 03:13
Salat heinamaalt ja põllu äärest Seljamaa Fotostuudio
Suvel on värsket laialt käes ja sestap ei pea salatirohelist ainult peenralt noppima, vaid võib ka aasalt või põlluäärelt korjata. Kindlasti tasub korjata noori taimi või taime otsatutte – need on kõige mahlasemad. Malts on spinati sugulane ning oma veidi pähklise järelmaitsega minu lemmik suveumbrohi. Peenramaal kasvama hakanud maltsa sirgumas nähes on mul sama hea meel kui uut tärkavat salatitaime silmates.

Koostisosad
1 l Söödavad lehed: põhiliselt malts, sekka nurmenukk, jänesekapsas
1 tk Melon
Halloumi-juust
Praadimiseks õli
Värskelt pressitud sidrunimahl
Metsmaasikad ja/või mustikad või vaarikad
Kaunistuseks söödavad õied: punane ristik, põdrakanep, margareeta
KASTE
3 spl Balsamico-siirup
2 spl Oliiviõli
1 tl Mesi

Valmistamine

Lõika melon kuubikuteks ja juust viiludeks. Määri juustuviilud õliga ja prae või grilli paar minutit mõlemalt poolt. Aseta söödavad lehed taldriku või vaagna põhjale, tõsta peale juust ja piserda seda sidrunimahlaga. Puista salatile melonikuubikud ja metsamarjad ning kõige peale lilleõied. Vala salatile kaste.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee