Ahjupeedi-tšilliketšupFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
31. juuli 2017, 04:12

Ahjupeedi-tšilliketšup

Magusa maitsega peet sobib vürtsidega vääristades ketšupis pearolli mängima imehästi. Tõeline värviteraapia: purpurne ketšup on kui kirgas värvilaik igal taldrikul.

Koostisosad
1 kg Peet
2 spl Päevalille- või rapsiõli
1 tk Punane sibul - hakituna
1 tk Hakitud porgand
1 tk Hakitud sellerivars
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tk Hakitud tšillipipar
1 tl Sool
1.5 dl Punaveiniäädikas
1 dl Pruun roosuhkur

Valmistamine

1 liiter

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Keera koorimata peedid fooliumi sisse ja rösti sõltuvalt nende suurusest umbes 1 tund. Kontrolli enne ahjust võtmist noaga katsudes, kas peet on keskelt pehme ja läbiküpsenud. Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi. Koori ja riivi või tükelda peet.

2. Kuumuta suuremal pannil õli ja tõsta pannile sibul, porgand, seller, küüslauk ning vürtsköömned. Hauta umbes 5 minutit ning lisa siis tükeldatud või riivitud peet, tšilli, sool, suhkur ja veiniäädikas. Kata kaanega ja hauta umbes 20 minutit. Tõsta pliidilt, jahuta veidi ning töötle siis blenderis või köögikombainis, kuni segu on ühtlane ja kreemjas. Vajadusel lisa veidi vett. Maitsesta. Kalla segu uuesti pannile, kuumuta keemiseni ja tõsta siis steriliseeritud purkidesse või pudelitesse. Säilita jahedas.