Sügavkülmutatud boršiseguFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
31. juuli 2017, 04:06

Sügavkülmutatud boršisegu

Supp, mis talvel valmib minutitega.

Koostisosad
400 g Toores peet tükeldatuna või riivitud
300 g Peakapsas - ribadeks tükeldatuna
200 g Porgand - tükeldatuna või riivituna
50 g Tükeldatud seller

Valmistamine

1,5 liitrit

1. Blanšeeri esmalt peet, kapsas, porgand ja seller. Selleks kuumuta soolaga maitsestatud vesi keemiseni ning tõsta viljad sinna sisse. Keeda kolmneli minutit. Kurna sõelal ja jahuta külma vee all. Tõsta säilituskarpidesse ning külmuta kohe.

2. Jaota aedviljad täpselt nii suurtesse pakenditesse, kui palju ühe supiteo jaoks vaja läheb. Väike pere ja väikesed karbid-pakid, suur pere ja suuremad.

3. Supi valmistamise jaoks hauta esmalt hakitud sibulat rasvaines, kalla siis juurde aedvilja- või lihapuljong ja sügavkülmutatud boršisegu. Kui soovid, lisa ka tükeldatud kartulit ning soovi korral liha ja keeda supp valmis. Maitsesta vähekese veiniäädika ja suhkruga. Serveerides lisa hakitud ürte ning hapukoort.