Kalatoitude retseptid

Aurutatud sinimerikarbid 

Tuuli Mathisen, 3. juuli 2017, 04:57
Aurutatud sinimerikarbidFoto: Tuuli Mathisen
Sinimerikarpe ei söanda paljud valmistada, kuigi tegemist on ühe lihtsaima toiduga üldse. Kõige olulisem on sinimerikarpide puhul nende värskus. Asja ajavad ära ka sügavkülmutatud karbid. Paku koos pelmeeniretsepti juures toodud kastmega.

Koostisosad
1 kg Sinimerekarbid
Apelsini-, sidruni- või laimilõigud
Värske hakitud koriander

Valmistamine

1. Esmalt puhasta ja pese sinimerikarbid. Kõik katkised või lahtised karbid viska ära. Kui kasutad sügavkülmutatud karpe, lase neil rahulikult sulada ning pese siis läbi. Aseta aurutusnõu põhja küpsetuspaber, laota sinna tsitruseliste viilud ning nende peale üks kiht sinimerikarpe.

2. Aseta keeva veega nõule, kata aurutuspott kaanega ning lase 7–8 minutit kuuma auruga küpseda. Valmis karbid peavad olema avanenud. Tõsta aurutusnõu keeva vee kohalt ära ning serveeri karpe kastme ja värske hakitud koriandriga.