Vene köök

Väikesed jogurtipontšikud 

Pille Petersoo, 3. juuli 2017, 03:50
Väikesed jogurtipontšikudFoto: Hele-Mai Alamaa
Mõnusalt pontsakad minipontšikud, mille tainasse pole suhkrut lisatud.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
1 tk Muna
200 g Kreeka jogurt
150 g Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Sool
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Toiduõli
Tuhsuhkur

Valmistamine

1. Klopi muna jogurtiga läbi, pane juurde soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning riivitud sidrunikoor. Sega ühtlaseks – tainas peaks tulema üsna paks, aga mitte kõva (vajaduse korral lisa sorts piima).

2. Kuumuta väikses potis toiduõli 180 kraadini. Võta teelusikaga tainast ning teise teelusika abil poeta see kuuma õli sisse. Pane korraga õlisse 5–6 pontšikut, mitte rohkem – liiga palju pontšikuid jahutab õli maha. Küpseta mõni minut, pontšikuid aeg-ajalt pöörates, kuni need on kuldsed.

3. Tõsta köögipaberile tahenema, seejärel puista peale ohtralt tuhksuhkrut ja serveeri. Šokolaadisõbrad võivad pontšikuid hoopis sulašokolaadi sisse kasta!