Grillitud kartulipakidFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
19. juuni 2017, 03:15

Grillitud kartulipakid või või juustuga

Ka värske kartul ei tohiks jaanilaualt puududa! On ju põnev avada personaalne pakike ja piiluda, mis sealt leida on. Pakikesi võid valmistada lihtsalt võiga või siis katta kartul toorjuustutükikestega, puistata peale riivjuustu, nautlejatele kitse- või sinihallitusjuustu. Kes soovib, võib lisada ka suitsupeekoniribasid.

Kogus: kuuele

Koostisosad
6 tk Värske kartul
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
200 g Kirsstomatid
Värske või kuivatatud rosmariin
Sool
Või
Toorjuust
Riivitud juust
Sinihallitus - või kitsejuust

Valmistamine

1. Koori sibulad ja küüslauk. Lõika õhukesteks sektoriteks. Viiluta koorega pestud kartulid, sega kausis koos õli, sibulasektorite, küüslaugu, poolitatud kirsstomatite, ürtide ja soolaga.

2. Lao kartuliviilud kahekordsetele fooliumitükkidele, peale pane võitükikesi, toorvõi muud meelepärast juustu. Vajuta pakid otsast peaaegu kinni ning grilli, kuni kartulid on pehmed. Võid kartuleid enne ka 5 minutit keeta, nii edeneb grillimine kiiremini.