Peekon mustikamarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
19. juuni 2017, 03:15

Peekon mustikamarinaadis

Mustikamoosiga peekoniribasid marineerides saad grillilt kiirelt krõbedad magusvürtsikad lihaampsud, mis võiksid rõõmustada nii meeskui ka naisperet!

Kogus: viiele

Koostisosad
500 g Kamaraga peekoniribad
MUSTIKAMARINAAD
2 dl Mustikamoos
1 peotäis Mündilehed
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Cayenne pipar
0.5 dl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine

1. Sega omavahel mustikamoos, hakitud mündilehed, Cayenne’i pipar, sojakaste ja purustatud küüslauguküüned. Kalla peekoniribadele ja pane kaheks tunniks kuni järgmise päevani külma.

2. Grilli või küpseta grillpannil kummaltki poolt, kuni peekon on küps (lükka mustikatükid enne grillile tõstmist noaga lihalt ära). Järelejäänud marinaad kuumuta keemiseni ja serveeri kastmena grillitud peekoniviilude kõrvale.