Kalatoitude retseptid

Kilusalat pošeeritud munaga 

Merrit Kiho, 19. juuni 2017, 03:27
Kilusalat pošeeritud munaga Andra Kalda
Mõnus seltskonnaroog, mida saad vastavalt isule suhu ampsata.

Kogus: kolmele

Koostisosad
1 peotäis Salatilehed
9 tk Rohelised kivideta oliivid
1 spl Kapparid
12 tk Pisike kirsstomat
2 tk Röstleiva viil krutoonideks tükeldatud
18 tk Kilufilee
3 tk Pošeeritud muna
KASTE
2 spl Oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
1 tl Meesinep
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Paiguta serveerimisalusele salatilehed, oliivid, kapparid, poolitatud tomatid, röstleivakrutoonid ja kilufileed. Nüüd järgneb keerulisem osa, kooreta muna keetmine.

2. Võta pisem kastrul ja täida see kahe kolmandiku ulatuses veega. Lisa supilusikas veiniäädikat ja lase keema. Koksa muna sisu väikesse tassi. Tõsta kastrul korra tulelt ja tekita sellesse puulusikaga segades pisuke keeris. Vala muna ettevaatlikult vette ja tõsta taas pliidile. Lase tasaselt podisevas vees keeda umbes 2 minutit, siis tõsta muna vahukulbiga külma vette. Toimi samamoodi ka kahe ülejäänud munaga.

3. Kastme tegemiseks vala koostisained kaanega suletavasse pisemasse purki ja loksuta hoogsalt. Jaga kaste salatile ja kaunista soovi korral härmas punaste sõstardega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee