Kalatoitude retseptid

Lõhepakid sidruni ja peekoniga 

Lia Virkus, 19. juuni 2017, 02:12
Lõhepakid sidruni ja peekoniga
Lõhe on alati olnud eestlaste lemmik. Üllata sõpru-sugulasi ja meisterda vahelduseks vahvad sidruni ja peekoniga lõhepakid.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Nahaga lõhefilee (umbes 700 g)
2 tk Sidrun
2 tk Tomat
Värske till
Sool
Sidrunipipar
150 g Toorsuitsupeekon

Valmistamine

1. Lõika lõhefilee koos nahaga neljakandilisteks tükkideks. Maitsesta soola ja sidrunipipraga.

2. Lõika peekoniviilud kalatükkidega ühesuurusteks lõikudeks. Viiluta sidrunid ja tomatid.

3. Pane lõikelauale sidruniviil, sellele tillioks, siis kalatükk, nahapool all, tomati- ja peekoniviil ning taas sidruniviil. Seo nööriga kinni.

4. Grilli 5‒8 minutit või kuni kala on küps. Kõrvale sobib hästi küüslaugumaitseline majoneesijogurtikaste.

5. Peekonisõbrad võivad vahele lükkida mitu peekoniviilu.