KaerahelbebatoonidFoto: Mai Grepp
Mia Maria Grepp 25. november 2017 05:32

Koostisosad
80 g Või
80 g Pruun suhkur
2 spl Hele siirup
0.5 tl Sool
130 g Täisterakaerahelbed
35 g Kuivatatud õun
35 g Kuivatatud aprikoos
25 g Rosinad
25 g Kõrvitsaseemned
2 spl Päevalilleseemned
2 tk Munavalge

Valmistamine

8 tk

1. Sulata pannil või, suhkur, siirup ja sool.

2. Pane kaussi kaerahelbed ning sega sisse kõik kuivatatud puuviljad ja seemned.

3. Lisa kaussi sulatatud võisegu.

4. Klopi munavalged lahti ja lisa ülejäänud koostisainetele.

5. Pane segu küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.

6. Lase jahtuda ja lõika ristkülikukujulised batoonid.