Vahemereline soe salat grillitud köögiviljade ja kruubiga
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 10 minutit
Koostisosad
2 dl Keetmata odrakruubid
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Kollane paprika
1 tk Punane paparika
1 tk Suvikõrvits
200 g Šampinjonid
1 tk Punane sibul
200 g Kirsstomatid
100 g Värske spinat
Värske hakitud petersell
Värske hakitud murulauk
Oliiviõli
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Keeda odrakruupe soolaga maitsestatud vees umbes 1 tund. Kurna ja hoia soojas.
2. Aseta tükeldatud paprikad, suvikõrvits, seened, punane sibul ja kirsstomatid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda oliivõliga ja sega kätega läbi nii, et kõik köögiviljad oleksid õliga kaetud. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200–220-kraadises
ahjus aeg-ajalt segades 25–30 minutit, kuni köögiviljad on küpsed ja pehmed.
3. Sega kuumade köögiviljade hulka spinat ja sega, kuni spinat on veidi pehmenenud ja muutub tumedamaks. Sega omavahel keedetud kruubid ja köögiviljad. Maitsesta sidrunimahla ja veidikese riivitud
sidrunikoorega, värskete hakitud ürtidega, soola-pipra ja täiendava oliiviõliga. Kalla kindlasti salati hulka ka ahjuplaadile kogunenud köögiviljade
mahlad. Sega kõik läbi ja serveeri kas iseseisva roana või lisandina liharoogade juurde.
Kommentaarid (0)