NõgesemajoneesFoto: Tuuli Mathisen
Eesti köök
5. juuni 2017, 03:43

Nõgesemajonees

Nõgesemajonees on meeldiva maitsega ja reipalt erkrohelise värviga maitsev lisand, mis sobib nii salatitele, võileibadele, praetud kalade või ka praetud kartulite lisandiks.

Koostisosad
200 ml Neutraalse maitsega õli
125 ml Kuumtöödeldud nõgesed
1 tk L-suurusega munakollane
1 tl Dijoni sinep
1 tk Küüslauguküüs
2 tl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Puhasta nõgesed. Kuumuta potis õli umbes 50 kraadini ehk nii, et see oleks katsumiseks juba liiga kuum. Tõsta nõgesed õli sisse ning lase jahtuda toatemperatuurini. Võta nõgesed õli seest välja, nõruta.

2. Pane munakollane koos Dijoni sinepiga köögikombaini. Kasutades pulse-režiimi, vajuta kolm-neli korda, kuni munakollane on sinepiga segunenud. Hakka vaikselt lisama õli – kasuta eelnevalt nõgestele kallatud õli. Lastes purustajal vaiksel kiirusel töötada, kalla niristades juurde õli, kuni saad ühtlase kreemja massi. Peata korraks masin ning tõsta majoneesile juurde ka nõgesed ja purustatud küüslauk. Püreesta ühtlaseks. Lisa sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi.