suupistedFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
5. juuni 2017, 05:35

Krõbedate nõgestega suupistesaiad

Nõgeseid kiirelt võis frittides saab väga mõnusa lisandi, mis sobib näiteks soojadele võileibadele, salatitesse, püreesupile lisandiks. Selline lisand on hästi maitsev ja kui krõbedad nõgesed lisada juustustele suupistesaiadele, võib olla kindel,
et ükski laps ei hakka ka selle peale pirtsutama, pigem küsib hoopis lisaportsu.

Koostisosad
1 peotäis Noorte nõgeste tipud
50 g Või
Soolahelbed
100 g Lavašš
Oliiviõli
200 g Mozzarella
1 tk Viilutatud sibul
Tomativiilud
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta keskmisel kuumusel pannil või, kuni see hakkab kergelt mullitama. Aseta õli sisse eelnevalt kuumast veest läbi lastud ja kuivatatud  nõgesed ning lase kiirelt neil krõbedaks praadida. See toimub mõnekümne sekundi jooksul. Aseta nõrguma köögipaberile ja puista peale veidi soolahelbeid.

2. Krõbedate juustusaiade jaoks rebi lavašist paraja suurusega tükid. Piserda neid oliiviõliga. Aseta igale lavašitükile mozzarella-juustu, õhukesi sibula- ja tomativiile, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus krõbedaks ning enne serveerimist lisa ka nõgesed. Söö kohe.