Röstitud maasika ja rabarberi sorbett palsamiäädikFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
29. mai 2017, 11:12

Röstitud maasika ja rabarberi sorbett palsamiäädikaga

Suveajale kohaselt lihtsalt valmiv naturaalne sorbett värsketest viljadest. Palsamiäädikas ja must pipar annavad magusroale aimatava maitsevirve. Sorbetti sobib serveerida palsamikreemiga.

Koostisosad
400 g Maasikad
200 g Rabarber
0.25 dl Peeneteraline suhkur
1 spl Palsamiäädikas
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika maasikad neljaks ja rabarberid väikesteks kuubikuteks, raputa peale suhkur. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala maasikad ja rabarberid ahjuplaadile, nirista peale palsamiäädikat ja maitsesta pipraga.

2. Küpseta u 25 minutit, võta ahjust ja püreeri. Jahuta püree külmkapis. Jahtunud segu pane sügavkülma. Võta iga tunni tagant korraks välja ja mikserda läbi, et ei tekiks jääkristalle. Tee nii, kuni segu on jäätunud. Vähemalt pool tundi enne serveerimist hoia toatemperatuuril.