Hõrk juustupirukas porgandipõhjal
Koostisosad
PÕHI
2.5 dl Nisujahu (1 dl sellest soovitatavalt täisterajahu)
1 tl Küpsetuspulber
150 g Külmkapikülm või
2 tk Keskmine keedetud porgand
Sool
TÄIDIS
3 tk Muna
200 g Kodujuust
Sool
Must pipar
1 dl Rõõsk koor (10% või 35%)
150 g Riivitud juust (soovitavalt küps)
Valmistamine
10-12 lõiku
1. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa sool ja külmad võikuubikud. Näpi ühtlaseks puruks. Lisa püreestatud keedetud porgandid ja näpi ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Tõsta vorm tunniks külma, torka kahvliga augud sisse ja eelküpseta
225 kraadi juures 10 minutit.
2. Samal ajal vispelda täidise jaoks munad koorega lahti, sega hulka kodujuust ja enamik riivitud juustust. Maitsesta vähese soola ja pipraga. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale, puista peale ülejäänud juust ja küpseta 200 kraadi juures veel 20–30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja saanud kauni kuldkollase värvi.
Kommentaarid (0)