– neid olgu palju ja erinevaid, magusaid ja hapusid.
Koostisosad
1 l Jäätis
1 pk Rõõsk koor 35%
Vanillisuhkur
Maitseks sidrunimahl
6 tk Suurem beseepilv
1.5 l Maasikad, vaarikad, mustikad, astelpajumarjad, sõstrad
Valmistamine
1. Vahusta koor pisukese vanillsuhkru ja sidrunimahlaga. Arvesta, et peale tuleb palju magusaid asju, nii et koor võiks olla mõnusalt hapukas. Puhasta marjad ja viiluta suuremad, kui vaja.
2. Võta suur ilus vaagen ja lao kõik kokku. Alla pane jäätiseviilud (mulle meeldib väga plombiir šokolaaditükkidega). Peale murenda mõni beseepilv — neid müüakse kohvikutes ja suuremates poodides, aga agaramad teevad ise. Siis puista marju. Nüüd tõsta vahukoort, veel beseed ja marju, marju, marju.
3. Söö kohemaid, see ei ole säilitamise magustoit. Ja vaevalt, et seda säilibki. Absoluutne klassika suurtel suvistel pidudel.
Kommentaarid (0)