Halloumi juust kuuma rabarberikastmegaFoto: Hele-Mai Alamaa
Salati retseptid
29. mai 2017, 04:21

Halloumi juust kuuma rabarberikastmega

Halloumi on minu laste lemmik. Tihti sööme seda niisama, vahel laome peenema salati kokku.

Koostisosad
Roheline salat
2 peotäit Kirsstomat
2 tk Paksoi ehk Hiina lehtnaeris
1 peotäis Suhkruherned
1 pk Halloumi juust
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Seemnesegu (kõrvitsa ja päevalille)
KASTE
2 tk Peenike rabarberivars
1 cm Ingverijuur
1 spl Suhkur või mesi
Vesi

Valmistamine

1. Halloumi tahab enne toidutegu külmas vees liguneda. Kui võimalik, siis oma pool tundi ja vett võiksid ka vahetada, muidu on see juust liiga soolane.

2. Rebi roheline vaagnale. Kui täpselt tead, mitu külalist tuleb, võid portsud teha otse taldrikutele. Poolita kirsstomatid ja maitsesta soola-pipraga. Nüüd pane mitu panni korraga tulele või prae järjest: suhkruherned, poolitatud paksoid ja juust. Rohelist maitsesta kindlasti soolaga.

3. Kuum magushapu kaste on minu absoluutne lemmik. Selleks haki rabarber, lase sel koos ingveri, suhkru ja tilga veega pisikeses potis keema tõusta. Ainult korraks, muidu läheb plögaks.

4. Kummuta kõik ained taldriku(te)le laiali. Peale kaste ja veidi kuumal pannil röstitud seemneid. Naudi otsekohe.