Kalatoitude retseptid

Tulises õlis küpsetatud siig 

Merrit Kiho, 15. mai 2017, 04:29
Tulises õlis küpsetatud siigFoto: Andra Kalda
Kuigi meie tegime tõepoolest siiga, lubab see mõnus õhuline tainas endasse kasta ka hulga teisi kalu. Peaasi, et need on fileeritud ja parajalt tükeldatud. Ja ütlen ausalt, et taolise vahulise tainaga, millele selle õige struktuuri annab just tihkeks vahuks vispeldatud munavalge, eksperimenteerisin esimest korda. Karta on, et see ei jää viimaseks ... Ja kindlasti katseta kala koos kastmega!

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Siiafilee
TAINAS
3 tk Külmkapist võetud munavalge
0.5 dl Oliiviõli
1 dl Nisujahu
1 dl Õlu
Sool
Must pipar
KASTE
2 dl Paks hapukoor
2 dl Majonees
Peeneks hakitud lehtpetersell, basiilik, till, murulauk
4 tk Pisike peeneks hakitud anšoovise filee
Sool
Must pipar
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl

Valmistamine

1. Enne kui kalaga jändama hakkad, sega kokku kaste, sest nendeks minutiteks, mil tainast teed ja kala praed, jäta see külmkappi, et maitsed jõuaksid „tõmmata”.

2. Vispelda külmkapist võetud munavalged tugevaks vahuks, näputäis soola teeb selle lihtsamaks. Sega õli ja jahu omavahel ning seejärel lisa õlu. Sega kõik veel kord korralikult läbi. Soola ja piparda ning lisa munavaht.

3. Lõika kala umbes 10 cm suurusteks tükkideks ja kasta korralikult tainasse. Friti hästi kuumas õlis kuldseks. Serveeri kastmega.