Maapähkli ja šokolaadiga juustutortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
8. mai 2017, 04:40

Maapähkli ja šokolaadiga juustutort

Koostisosad
PÕHI
Õli vormi määrimiseks
150 g Šokolaadiküpsised
2 spl Sulatatud või
TÄIDIS
120 g Šokolaad (60-70% kakaosisaldusega)
800 g Toorjuust
3 dl Suhkur
Sool
1 tl Vanillsuhkur
4 tk Suur muna
1 dl Maapähklivõi
ŠOKOLAADIGLASUUR
120 g Šokolaad (60-70%)
3 spl Või
1 spl Piim
0.5 dl Kaunistamiseks maapähklivõi

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Mässi lahtikäiv 22–23 cm koogivorm kahekordsesse fooliumisse. Määri vormi põhi õliga, kata küpsetuspaberiga ja määri paber ka pealt õliga. Purusta küpsised ja sega sulavõiga, suru tihedalt vormi põhja. Küpseta 10 minutit, võta ahjust ja lase jahtuda.

2. Täidiseks sulata šokolaad vesivannil ja jahuta. Mikserda toorjuust kohevaks, mikserda hulka suhkur, sool ja vanillsuhkur. Lisa ükshaaval munad, samal ajal mikserdamist jätkates. Jaga täidis pooleks. Sega ühele poolele hulka maapähklivõi ja teisele sulatatud šokolaad. Tõsta 2 dl maapähklitäidist vormi põhja keskele ja kopsi vormi kergelt, et täidis valguks laiali. Tõsta peale 2 dl šokolaaditäidist ja korda sama. Jätka kihtide panemist, kuni kogu täidis on pandud.

3. Aja vesi kastrulis keema. Kontrolli, et vorm on piisavalt tihedalt fooliumisse mähitud, et vesi sisse ei imbuks. Pane koogivorm ahjuvormi ja tõsta ahju. Ettevaatlikult nirista vormi vesi, nii et see ulatuks üle poole vormi kõrgusest. Küpseta 1 tund 20 minutit, nii et täidis on keskelt veidi värisev. Jahuta ja pane vähemalt 6 tunniks külmkappi.

4. Glasuuriks sulata šokolaad vesivannil, hulka tükeldatud või ja piim, sega ühtlaseks. Lükka koogi ääred noaga vormist lahti ja määri glasuur koogile.

Kuumuta maapähklivõid madalal temperatuuril, nii et see muutub vedelamaks, pane kondiitripritsi või kilekotti (lõika ots ära) ja joonista glasuurile diagonaalis peened jooned, millest tõmba hambatikuga muster. Lase glasuuril tahkuda.