NõgesepastaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Taimetoidu retseptid
15. mai 2017, 04:52

Nõgesepasta

Nõgesepasta on rõõmus roheline toit ja ka kasulik. Eriti hea lahendus kevadise rauaja vitamiinivaeguse leevenduseks.

Koostisosad
300 g Nisujahu
3 tk Muna
2 peotäit Nõgeselehed
Soovi korral sool

Valmistamine

1. Pane vesi keema ja kupata seal korraks nõgeselehti. Loputa külma veega ja jahuta. Pigista lehtedest vesi välja ja haki hästi peeneks. Võid lehed ka köögikombainis purustada.

2. Sõtku jahust ja munadest ning hakitud nõgeselehtedest sitke tainas. Sõtku seni, kuni tainas muutub läikivaks ja siidiseks. Kui kasutad köögikombaini, siis töötle tainas ikkagi käsitsi üle, et tekiks siidine pind. Vormi tainast pall ja pane riide alla külmikusse pooleks tunniks seisma. Rulli tainast pastamasinaga ja lõika pikkadeks ribadeks. Keeda 2–3 minutit, kurna ja loputa külma veega.

3. Serveerimiseks purusta pannile oliiviõlisse 3 küüslauguküünt, mõne aja pärast lisa pasta ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipra ja ohtra riivitud parmesaniga.