Küpsetamata magustoidud

Rabarberi ja jogurtiga jäätisedessert 

Vladislav Djatšuk, 3. mai 2017, 04:32
Rabarberi ja jogurtiga jäätisedessertFoto: Erik Riikoja

Koostisosad
4 tk Lahtiklopitud munakollane
100 g Suhkur
200 g Rõõsk koor 35%
100 g Maitsestamata jogurt
0.5 tk Vanillikaun
100 g Rabarber
2 spl Suhkur
RABARBERIKASTE
150 g Rabarber
50 g Suhkur
Veidi suhkrut rabarberi säilitamiseks
BESEE
50 g Munavalge
150 g Suhkur
50 g Šokolaad

Valmistamine

1. Sega munad, 100 g suhkrut, koor, maitsestamata jogurt ja vanillikaun ning kuumuta, kuni munakollane kergelt pakseneb. Jahuta siis maha ja tõsta jäätisemasinasse, või kui seda pole, siis aseta segu sügavkülma, kus sega seda iga 20 minuti järel, et tulemuseks oleks pehme jäätis. Hauta rabarber koos 2 sl suhkruga pehmeks, peenesta blenderis ja lase kausiga jääkülmale veevannile asetades jahtuda. Jaga jäätis pooleks ning ühele osale sega hulka jahtunud rabarberikreemi.

2. Rabarberikastme jaoks koori rabarber ja pane koored koos suhkruga potti keema. Keeda mass kokku ja pressi läbi sõela. Puhastatud rabarber lõika tükkideks, sega suhkruga ja lase üleöö seista.

3. Beseeks vahusta munavalge koos suhkruga. Pane mass veevannile ja kuumuta 3 minutit, lisa väikesemaks murtud šokolaad. Kui šokolaad on sulanud, tõsta beseemassitupsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 80-kraadises ahjus umbes 3 tundi.

4.  Paku mõlemat sorti jäätist koos rabarberikastme, besee ja suhkrus hoitud rabarberitükkidega.