Linnuliha retseptid

Küpsetatud kanarinnak, porrulaugu-confit, pastinaagipüree ja mürklikaste 

Vladislav Djatšuk, 3. mai 2017, 05:14
Küpsetatud kanarinnak, porrulaugu-confit, pastinaagipüree ja mürklikaste  Erik Riikoja

Koostisosad
400 g Kanarinnak
200 g Kanafilee
20 g Kuivatatud seened
80 g Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
MÜRKLIKASTE
50 g Kuivatatud mürklid
20 g Või
100 g Šalottsibul
50 g Juurseller
2 tk Küüslauguküüs
Tüümian
Loorber
100 g Kanapuljong
20 g Sidrunimahl
20 g Mesi
Sool
Must pipar
PASTINAAGIPÜREE
400 g Pastinaak
400 g Piim
50 g Või
Sool
Must pipar
PORRULAUGU-CONFIT
500 g Porrulaugu valge osa
50 g Kanapuljong
200 g Või
Tüümian
1 tk Loorebrileht
Küüslauk
Soolahelbed

Valmistamine

1. Peenesta 200 g kanafileed köögikombainis koos koore ja jahvatatud kuivatatud seentega. Maitsesta soolapipraga. Pista saadud mass õrnalt kanarinnaku naha vahele. Prae kuumal pannil ja lase lõpuni valmida 180-kraadises ahjus, selleks kulub 8–12 minutit. Lase lihal 5–7 minutit puhata ja lõika portsjoniteks.

2.  Keeda pastinaaki piima sees kuni pehmenemiseni. Lase läbi blenderi, lisa külm või ning maitseks soolapipart.

3. Prae puhastatud ühepikkusi porrujuppe kuumas malmpotis 1 minut, lisa puljong, või ja kõik teised komponendid. Hauta madalal temperatuuril, kuni porru läheb pehmeks. Enne serveerimist maitsesta confit’d soolahelvestega.

4.  Samal pannil, kus küpsetasid kana, prae võis šalottsibul, tükeldatud juurseller, küüslauk ja maitsetaimed. Vala peale puljong ja keeda kastet seni, kuni see väheneb esialgsega võrreldes pooles ulatuses. Kurna vedelik läbi tiheda sõela. Lisa leotatud kuivatatud seened ja keeda veel veidi kokku. Maitsesta kastet sidrunimahla, soola, pipra ja meega. Paku kana koos lisandite ja kastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee