Kiudainerikkad toidud

Spargli, värske kartuli ja rohelise sibula salat vutimunaga 

Vladislav Djatšuk, 3. mai 2017, 03:59
Spargli, värske kartuli ja rohelise sibula salat vutimunagaFoto: Erik Riikoja

Koostisosad
300 g Roheline või valge spargel
Maitsestamiseks sool, sidrunimahl ja õli
200 g Värske kartul
4 tk Vutimuna
KASTE
50 g Šalottsibul
10 g Sidrunimahl
2 g Tšilli
10 g Roheline sibul
Koriander
1 tk Küüslauguküüs
Soolahelbed
Must pipar
50 g Külmpressitud rapsiõli

Valmistamine

1. Puhasta spargel juurviljakoorijaga ning keeda vees 2–3 minutit. Maitsesta soola, sidrunimahla ja õliga. Lõika osa sparglitest poolviltu, teisest osast tee juurviljakoorijaga pikad viilud.

2. Keeda ka kartulid ja viiluta need soojalt. Keeda vutimune kaks ja pool minutit ning jahuta siis külma vee all. Valmista salatile kaste peenestatud šalottsibulast, sidrunimahlast, hakitud tšillist, rohelisest sibulast ja koriandrist, peenelt lõigatud küüslaugust ja õlist. Maitsesta soola ja pipraga. Salati jaoks sega kokku sparglid, kartuliviilud ja poolitatud vutimunad. Vala maitseks juurde kaste.