Kalatoitude retseptid

Õrnsoolasiig ja kohupiima-redise-õuna-koriandrisalat 

Vladislav Djatšuk, 3. mai 2017, 04:52
Õrnsoolasiig ja kohupiima-redise-õuna-koriandrisalatFoto: Erik Riikoja

Koostisosad
500 g Siiafilee
20 g Suhkur
50 g Meresool
Värskelt riivitud sidruni koor
Till
SALAT
100 g Valge redis
100 g Varsseller
100 g Roheline õun
100 g Kohupiim
Koriander
Vesikress
Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool

Valmistamine

1. Valmista ette siiafilee, eemalda luud ja nahk. Kala soolamiseks sega kokku suhkur, sool, riivitud sidrunikoor ja hakitud till. Kata sellega filee pind ning jäta kala 2 tunniks toatemperatuurile. Enne serveerimist pese siialt külma veega soolakiht maha ning lõika kala tükkideks.

2. Salati jaoks tükelda redis, varsseller ja õun, peenesta ürdid. Et õun ei pruunistuks, piserda sellele veidi sidrunimahla. Lisa kõik kohupiimale ning maitsesta soolaga.