Kiudainerikkad toidud

Maisijahust õhulised seemnenäkileivad 

Tuuli Mathisen, 24. aprill 2017, 04:25
Maisijahust õhulised seemnenäkileivadFoto: Tuuli Mathisen
Õhulised ja krõbedad näkileivad on mõnusalt lihtsad valmistada ja sobivad hästi nii suupistelauale kui ka supi kõrvale krõbistada. Võid ka väikeseid juustuampse teha. Seemneid saad siin näkileibades enda eelistuste järgi kombineerida.

Koostisosad
2 spl Mustad seesamiseemned
1 dl Päevalilleseemned
1 dl Kõrvitsaseemned
2 dl Veski Mati Maisijahu
0.5 dl Oliiviõli
2 dl Kuum vesi
0.5 tl Kvaliteetne meresool

Valmistamine

1–1,5 suurt plaaditäit näkileibasid

1. Sega kausis kõik kuivained, kalla peale õli ja kuum vesi ning sega kõik korralikult läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, aseta sinna peale umbes pool tainast, laota peale teine küpsetuspaber ning töötle tainas kas käte abil või tainarulliga hästi õhukeseks. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Antud kogusest saab vastavalt paksusele 1–1,5 plaaditäit näkileiba.

2. Küpseta esmalt 150 kraadi juures 30–45 minutit, tõsta siis ahjus kuumus 200 kraadini ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni näkileib on krõbe ja parajalt pruunistunud. Hoia kindlasti silma peal, sest õhukest küpsetist on kerge ära kõrvetada.