Soolakoorikus küpsetatud siigFoto: Meeli Küttim
Kalatoitude retseptid
17. aprill 2017, 03:19

Soolakoorikus küpsetatud siig

Koostisosad
1 tk Siig või merikoger ja -ahven, forell
Till
Petersell
1 tk Väike sidrun
1 tk Sidrunheinavars
3 tk Küüslauguküüs
2 kg Meresool
2 tk Munavalge

Valmistamine

1. Puhasta kala sisikonnast, kuid jäta soomused külge, need takistavad soola kalasse sulamist. Pese kala voolava veega ja kuivata korralikult köögipaberiga. Täida kala kõhuõõnsus hakitud peterselli, tilli, küüslauguküünte, sidruniviilude ja juppideks lõigatud sidrunheinavarrega.

2. Vala ahjuplaadile umbes 1 cm paksune kõrgemate äärtega „soolavoodi“ ning tõsta sellele kala. Vala ülejäänud sool kala peale ja suru kätega tihedalt kokku, et koorik oleks ühtlaselt suletud.

3.  Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit. Sa tunned ka hea lõhna järgi, kui kala on küps. Tõsta roog ahjust ja lase 5 minutit seista. Koorik võib olla üsna kõva, koksa lusikaselja või lihavasaraga, et tekiksid mõrad. Eemalda koorik ja tõsta lusikate abil eemale soomustega nahk. Nüüd saad serveerida ilusa mahlase filee.