ŠokolaadisufleekookFoto: Mari-Liis Ilover
Küpsetised
17. aprill 2017, 04:54

Šokolaadisufleekook

Pähkline ja mahlakas, munadest kohevust saanud šokolaadikook maitseb patuselt hästi. Magusaisu rahuldamiseks piisab ühest väikesest tükist. Sufleekook on tervisesõbralikult jahu-, laktoosi- ja suhkruvaba, rasvagi pole lisatud.

Kogus: kümnele

Koostisosad
6 tk Muna
200 g Mandlid
250 g Värsked datlid (kui kasutad kuivatatud, leota neid pehmendamiseks enne üle öö)
200 ml Vesi
4 spl Kakaopulber (kui soovid eriti šokolaadist kooki, võta lusikatäied kuhjaga)
Sool
Kookosrasv või või vormi määrimiseks
Kakaopulber peale raputamiseks

Valmistamine

1. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged kohevaks vahuks. Klopi munakollased vispliga lahti. Jahvata mandlid köögikombainis peeneks puruks. Lisa datlid, vesi, kakaopulber, suts soola ja munakollased. Surista kõik köögikombainis ühtlaseks. Tõsta tainas suurde kaussi. Lisa ettevaatlikult alt üles segades kolmes osas munavalgevaht. Hoidu hoogsast segamisest.

2. Kata 23 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad imeõhukeselt kookosrasva või võiga. Vala tainas ettevaatlikult vormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 20 minutit. Kook võdiseb veel veidi, nii see peabki olema. Lülita kuumus välja, tee ahjuuks lahti ning lase koogil veel 15 minutit ahjus seista. Seejärel tõsta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.

3. Sõelu peale kakaopulbrit. Kook maitseb kõige paremini pärast mõnetunnist külmkapis seismist. Koogi kõrvale sobib midagi värsket ja marjast, näiteks imelihtsalt valmiv vaarikajäätis. Selleks blenderda kokku 200 g külmutatud vaarikaid, 1 enne tükeldatud ja külmutatud banaan, 0,5 dl India pähkleid ning soovi korral 1–2 sl agaavisiirupit.