Provence’i lammasFoto: Britt Paju
Lambaliha retseptid
10. aprill 2017, 05:46

Provence’i lammas

Kogus: seitsmele

Koostisosad
2 kg Kondiga lamba abatükk
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
200 g Kirsstomatid
2 tk Rosmariinioks
2 spl Oliiviõli
3 spl Mesi
MARINAAD
2 spl Hakitud värsked rosmariinilehed
3 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
1 dl Teraline sinep
1 tl Meresool
0.5 tl Must pipar

Valmistamine

1. Surista marinaadi koostisained saumikseri või köögikombaini abil ühtlaseks ning hõõru lambatükk sellega korralikult kokku. Kata köögikilega ja jäta ööseks või vähemalt paariks tunniks maitsestuma.

2. Koori sibul ja lõika sektoriteks ning mulju koorega küüslauguküüned kergelt lapikuks. Tõsta need sügavamasse ahjupanni ja aseta peale lambatükk. Puista sekka tomatid ja rosmariinioksad ning nirista juurde pisut õli.

3. Küpseta 250 kraadi juures 20 minutit, kuni eraldub pisut vedelikku. Sega sekka mesi ja nirista seda lihale. Tõsta lihale ka mõned tomatid, sibulad ja küüslauguküüned ning kata seejärel pann tihedalt fooliumiga.

4. Pane ahju ja keera kuumus 160 kraadini. Küpseta 4 tundi, seejärel eemalda foolium, kasta liha pannimahladega ja pruunista 200 kraadi juures veel 15 minutit. Tõsta vaagnale ja serveeri koos pannivedelikuga.