Ahjukartulid sidruni ja küüslauguga Kreeka moodiFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
10. aprill 2017, 03:41

Ahjukartulid sidruni ja küüslauguga Kreeka moodi

Kogus: viiele

Koostisosad
1 kg Kartulid
1 tk Väike sidrun
3 spl Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kui kasutad paksema koorega kartuleid, siis koori need ja lõika sektoriteks. Vala soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda 10 minutit. Kurna ja vala ahjuplaadile koos õli, sidrunimahla, pune ning hakitud küüslauguga.

2. Maitsesta soola-pipraga. Sega läbi ja küpseta 200 kraadi juures 20–30 minutit, vahepeal korra segades, kuni kartulid on kena kuldse jumega. Serveeri paari sidruniviiluga ning puista peale punet ja musta pipart.