Kookose-kohupiimašarlottFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
10. aprill 2017, 03:42

Kookose-kohupiimašarlott

Üks mahlane kohupiimašarlott sobib hästi lihavõttelauale, kaunista seda mandariinilõikude või astelpajumarjadega. Kollane lihtsalt passib munapühalauale nii hästi!

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 4 tundi kuni öö läbi külmas

Koostisosad
600 g Kohupiima rullbiskviit
TÄIDIS
4 dl Rõõsk koor 35%
1.5 dl Suhkur
2 dl Kookoshelbed
2 tl Vanillsuhkur
400 g Kohupiimapasta
2 spl Sidrunimahl
4 tl Želatiinipulber
2 purki Mandariinilõigud siirupis (a 312 g)
KAUNISTUSEKS
Külmutatud astelpajumarjad

Valmistamine

1. Keeda 2 dl vahukoort ja 1 dl suhkrut vähesel kuumusel karamelliseks (kuumuta 15 minutit, hoides segu vaevalt keevana, aeg-ajalt segades mööda põhja). Tõsta pliidilt ja sega hulka kookoshelbed, lase jahtuda.

2. Vooderda ümmargune kauss (u 2 l) seest toidukilega, kata kausi põhi ja küljed õhukeste rullbiskviidiviiludega. Nõruta mandariinid kompotivedelikust. Lase želatiinipulbril 5 minutit paisuda 4 sl kompotivedelikus, sulata segades hästi nõrgal kuumusel (ära keema lase). Lase mõni minut jahtuda.

3. Vahusta ülejäänud 2 dl vahukoort vanillsuhkruga, vahusta hulka kohupiimapasta, jahtunud keedetud karamellisegu, sidrunist pressitud mahl ja ülejäänud 0,5 dl suhkrut. Nirista hulka väheke jahtunud želatiin, sega ja lõpuks lisa kiirelt ka nõrutatud mandariinilõigud.

4. Tõsta vaht rullbiskviidiga vooderdatud vormi, vajuta täidisele veel 2 viilu kohupiimarulli, kata pealt kilega ja tõsta ööseks külma. Kummuta vormist ja kaunista astelpajumarjadega.