Mangotort tatrajahust brownie-põhjalFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
3. aprill 2017, 04:52

Mangotort tatrajahust brownie-põhjal

Tummisest toortatrajahust brownie-põhjaga mangotort on iga peolaua ehteks!

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
BROWNIE-PÕHI
25 g Või
100 g Mõru šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
1 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
0.75 dl Toortatrajahu
1 dl Hakitud metspähklid
0.5 tl Küpsetuspulber
MANGOKATE
500 g Mangopüree
200 g Maitsestamata jogurt
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 tk Värskelt pressitud suure sidruni mahl
8 tk Želatiinileht

Valmistamine

1. Põhja valmistamiseks sulata potis või. Tõsta pott pliidilt ja lisa sinna hakitud šokolaad. Sega, kuni šokolaad sulab. Vajadusel kuumuta vähesel tulel, et kõik sulaks ühtlaselt. Vahusta muna tavalise ja vanillsuhkruga. Sega hulka veidi jahtunud sulašokolaad. Sega omavahel tatrajahu, hakitud pähklid ja küpsetuspulber. Lisa kuivained muna šokolaadisegule ning sega ühtlaseks tainaks.

2. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi. Küpseta 180kraadises ahjus 15 minutit. Põhi on valmis, kui selle sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase põhjal jahtuda.

3. Pane katte jaoks želatiinilehed külma vette paisuma. Vahusta koor suhkrutega, sega ettevaatlikult hulka jogurt ja mangopüree.

4. Kuumuta sidrunist pigistatud mahl kastrulis keemiseni. Tõsta kastrul tulelt. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja lahusta need segades sidrunimahlas. Lase segul veidi jahtuda. Nirista siis želatiinisegu katte hulka, ise massi segades. Kalla kate vormi jahtunud põhjale. Tõsta vorm külma ja lase tordil seal seista neli tundi kuni üle öö.