AvokaadosalatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
13. märts 2017, 02:16

Avokaadosalat

Hinnaline energia- ja vitamiiniallikas avokaado on kevadisel toidulaual eriti teretulnud. Maitsva avokaado väljavalimine on omaette väljakutse. Küps vili on katsumisel kõva, kuid sõrmega vajutamisel jääb koorele muljumisjälg. Kindlam on osta pooltoores vili, mis 2–3 päeva pärast küpseks saab.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
100 g Lehtsalat
150 g Kirsstomatid
4 tk Suur redis
100 g Värske kurk
1 punt Sibulapealsed
1 dl Lehtpeterselli lehed
0.5 dl Mündilehed
2 tk Avokaado
Sidrunimahl
KASTE
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Sidrunimahl
4 spl Oliiviõli
Sool

Valmistamine

1. Kastme valmistamiseks sega purustatud küüslauk sidrunimahla ja oliiviõliga, maitsesta soolaga. Rebi salatilehed väiksemaks. Lisa poolitatud kirsstomatid, õhukeseks viilutatud redised, kuubikuteks lõigatud kurk, hakitud sibulapealsed, peterselli- ja mündilehed. Koori avokaadod, tükelda ja nirista peale sidrunimahla.

2. Sega kõik salatikomponendid omavahel ja salatikastmega vahetult enne serveerimist.