Kiudainerikkad toidud

Mandlipallid kartuli-maapirnipüreega 

Lia Virkus, 6. märts 2017 06:37
Mandlipallid kartuli-maapirnipüreegaFoto: Jaan Heinmaa
Lihapalli välimusega, aga lihata mandlipallid on hõrgud ja head, tervisele suur pai. Maapirnikartulipudrust saame rauda ja kasulikku inuliini, mis on hea meie kõhule. Mandlipallid on mõnusad ampsud ka suupistelauale!

Kogus: neljale

Koostisosad
MAAPIRNI-KARTULIPUDER
12 tk Kartul
4 tk Maapirn (võib asendada ka porgandi või kõrvitsaga)
Või või oliiviõli
MANDLIPALLID
200 g Mandlid
1 dl Suured valged keedetud või konserveeritud oad või kikerherned
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Väike sibul
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 peotäis Päikesekuivatatud tomatid
1 dl Riivitud juust
2 tk Muna
0.5 dl Riivsai
Kookosrasv või õli praadimiseks
SERVEERIMISEKS
Pohlamoos
Aurutatud lillkapsas-brokoli

Valmistamine

1. Koori ja tükelda kartulid ja maapirnid, keeda väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks. Purusta samal ajal mandlid, oad, sibul, küüslauk, maitseained, päikesekuivatatud tomatid ja juust ühtlaseks tainaks. Lisa riivsai ja muna, sega ühtlaseks ning lase paar minutit paisuda. Tainas peab jääma vormitav. Lisa vajadusel veel riivsaia.

2. Vormi u 40 väikest palli ja pruunista keskmisel kuumusel pannil.

3. Nõruta suurem osa kartulite keeduveest kaussi ning tambi kartulid ja pirnid pudruks. Maitsesta soola ja õli või võiga. Tarviduse korral lisa veel keeduvett, kuni saad parajalt kreemja püree.

4. Serveeri mandlipallide, pohlamoosi ning aurutatud brokoli ja lillkapsaga.