Soe kitsejuustusalat murakamoosigaFoto: Krõõt Tarkmeel
Kiudainerikkad toidud
6. märts 2017, 05:53

Soe kitsejuustusalat murakamoosiga

Doseeri kõiki koostisosi vastavalt oma maitsele. Neid, millest restoranis puudust oled tundnud, lisa rohkem. Järgnevalt mulle meelepärane versioon.

Kogus: neljale

Koostisosad
0.5 kobar Viinamarjad
2 tk Avokaado
300 g Kirsstomatid
1 peotäis Roheline lamb-salat, rukola või basiilik
400 g Kitsejuust
2 tk Pirn
Murakamoos
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Kaunistuseks palsamiäädikakreem (crema di balsamico)

Valmistamine

1. Lõika keskmise suurusega kaussi viinamarjad ja kirsstomatid pooleks. Koori ja haki ka avokaado. Nüüd tee salati prepareerimisse paus, et võtta ette pirn ja kitsejuust. Haki pirn poolringikujulisteks viiludeks. Seejärel lõika 1–2 cm paksusteks viiludeks kitsejuust ja aseta küpsetuspaberil restile ahju grillrežiimil. Kui selline võimalus ahjul puudub, on parem praadida. Tavalise pealt-alt küpsetamise režiimiga või vanas gaasiahjus ei pruugi kitsejuustu ilus paisumine ja kerge päevitumine nii lihtsalt õnnestuda. Pannil pidevalt rattaid liigutades võib kõik siiski hästi lõppeda.

2. Samal ajal kui kitsejuust küpseb – u 175 kraadi juures ligikaudu veerand tunnikest – peaks pannile asetama pirniviilud. Maitseks puista peale suhkrut, soola ja võib-olla ka õige pisut pipart. Kui soovid, et pirn ei jääks liiga pehme, prae pigem ägedal tulel.

3. Kui pirnid pannil ja kitsejuust ahjus, lisa salatikaussi roheline leht, pipar, sool ja oliiviõli. Sega kergelt läbi ning aseta jub kuhjakesed taldrikutele. Seejärel võta pannilt pirnid ja paiguta need salati kõrvale. Nüüd on tõenäoliselt tagumine aeg võtta ahjust välja kitsejuust ja see salatipadjale asetada. Viimase lihvina pane iga portsu juurde üks supilusikatäis mõnusat Eesti murakamoosi ja tõmba vaba käega mõned võluvad kastmetriibud ümber või üle kogu teose.