Nädala kook

Sidruni-ingveriruudud 

Lia Virkus, 27. veebruar 2017, 06:36
Sidruni-ingveriruududFoto: Jaan Heinmaa
Kook on küpsetatud kookosjahu, kookoskoore ja pruuni roosuhkruga. Kookosjahu saab jahvatada kas ise kookoshelvestest või osta poest. Kes tervislikkust taga ei aja, võib koogi teha tavalise nisujahu, vahukoore ja valge suhkruga.

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
3 dl Kookosjahu
1 tl Küpsetuspulber
1 spl Kookoskoor
1 dl Kookoshelbed
1 dl Kookospalmisuhkur
TÄIDIS
3 dl Kookoskoor (või vahukoor)
3 spl Maisitärklis
8 tk Muna
4 dl Pruun roosuhkur
Värskelt riivitud sidruni koor
1.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 spl Riivitud värske ingver
100 g Suhkrustatud ingverikuubikud

Valmistamine

16 tk

1. Vooderda 20 x 30 cm suurune ahjuvorm küpsetuspaberiga. Lisa sulatatud või küpsetuspulbriga segatud kookosjahule ja suhkrule, kalla hulka kookoskoor, kookoshelbed ja sega ühtlaseks tainaks (võid seda teha ka köögikombainis). Kata vormi põhi tainaga ning küpseta ahjus 175 kraadi juures 10–12 minutit või kuni kook on saanud kuldpruuni värvuse.

2. Vispelda täidise tarvis 1 dl kookoskoort maisitärklisega. Lisa ülejäänud koor, siis munad, suhkur, riivitud ingver, sidrunikoor ja -mahl. Kuumuta segu kastrulis pidevalt segades, kuni see hakkab paksenema. Ära keema lase! Tõsta kastrul pliidilt ja vala täidis vormi põhja peale. Tükelda ingverikuubikud väiksemaks ja laota pinnale. Küpseta veel 15–20 minutit või kuni kook on tahkunud. Lase vormis jahtuda ja lõika siis ruutudeks.