Koostisosad
400 g Külmutatud pärmilehttainaplaadid võiga
200 g Merevaik
160 g Delikatess-vürtsikilufilee
2 tk Kõvaks keedetud muna
1 tk Muna määrimiseks
Värsked tillioksad kaunistuseks
Valmistamine
12 tk
1. Tõsta lehttainaplaadid 4–5 tundi varem külmkappi aeglaselt sulama. Pane üks sulatatud tainaplaat jahusele lauale, rulli väheke pikemaks. Jaga kolmeks ruuduks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Lõika munad kuueks sektoriks. Määri nelinurkade keskele pikuti Merevaiku, nii et kaks vastakuti nurka jääksid tühjaks. Tõsta määrdejuustuga määritud tainale 2 kilufileed ja vajuta munasektor ühele kilule peale. Määri tühjad nurgad munaga, keera vaheliti peale ja vajuta kinni. Ühest otsast jääb näha munasektor ja teisest kilufilee. Määri kogu pirukate tainaosa munaga. Toimi samuti ülejäänud kolme lehttainaplaadiga.
3. Küpseta ahjus pöördõhurežiimil 200 kraadi juures 8–10 minutit või niikaua, kuni pirukad on kaunilt kuldpruunid. Kaunista tilliokstega.
Kommentaarid (0)