Kiudainerikkad toidud

Põldoad suitsulihaga 

Britt Paju, 20. veebruar 2017, 05:44
Põldoad suitsulihaga
Õllesõprade hulgas on suupisteks sobivad oatoidud hinnas, seegi roog pole erand. Hea suitsuliha annab siin ainult plusspunkte juurde.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
12 tundi leotamiseks + 45 minutit keetmiseks + 15 minutit praadimiseks

Koostisosad
1 dl Põldoad
100 g Suitsuliha
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Õunaäädikas
Hakitud petersell
Murulauk
Sool
Must pipar
KASTE
1 dl Hapukoor
2 tl Riivitud mädarõigas
Sool
Hakitud murulauk

Valmistamine

1. Leota kuivatatud ube üle öö külmas vees. Loputa ja pane uue veega keema. Koori pinnale kerkiv vaht ja keeda oad 30–45 minuti jooksul pehmeks, aga maitsesta soolaga alles keetmise lõpul. Kurna oad sõelal ja loputa.

2. Pruunista pannil tükeldatud suitsuliha, lisa seejärel küüslauk ja oad. Kuumuta umbes 5 minutit, lisa äädikas, sool ja pipar ning kuumuta veel minuti jagu. Puista peale maitseroheline. Sega kokku kaste ja paku ubade kõrvale.