Kiudainerikkad toidud

Puuvilja-pähklišokolaadiampsud 

Pille Enden, 20. veebruar 2017, 06:47
Puuvilja-pähklišokolaadiampsud Jaan Heinmaa
Õige mõnus amps, mida paku kasvõi koogi asemel, kuid toitaineid on selles maiuses tublisti rohkem.

Koostisosad
150 g Jämedalt hakitud sarapuupähklid
2 spl Pähkliliköör
1 spl Suhkur
0.75 dl Peeneks hakitud kuivatatud aprikoosid
0.75 dl Hakitud kuivatatud kirsid
150 g Tume šokolaad
1.5 tl Õli

Valmistamine

20 tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega pähklid ja liköör, lase 10 minutit seista ja sega juurde suhkur. Pane pähklid õhukese kihina küpsetuspaberile ja rösti ahjus 10 minutit, aeg ajalt segades. Võta ahjust ja lase jahtuda.

2. Sega pähklid hakitud aprikooside ja kirssidega. Sulata šokolaad koos õliga vesivannil, lase pisut jahtuda. Sega šokolaad pähkli-puuviljaseguga, tõsta supilusikaga kuhjad küpsetuspaberile ja jäta tahkuma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee