Kiudainerikkad toidud

Tsitrusesalat avokaado, spinati ja krevettidega 

Mari-Liis Ilover, 20. veebruar 2017, 06:03
tsitrusesalatFoto: Mari-Liis Ilover
Tsitrused, fenkol, avokaado, spinat ja krevetid moodustavad tervislikkusest ja värskusest pakatava imemaitsva koosluse. Kui sul krevetiisu pole, jäta need lihtsalt salatist välja.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Apelsin
1 tk Sweetie greip
1 tk Verigreip (või veriapelsin)
0.5 tk Fenkol
1 tk Punane sibul
1 tk Avokaado
40 g Beebispinati lehed
Mündilehed
Rohelised fenkolipealsed
100 g Krevetid soolvees või marinaadis (180 g tops)
KASTE
2 spl Lõikamisel tekkinud tsitrusemahl
4 spl Oliiviõli
1 spl Vedel mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika tsitrusviljadelt otsad. Tõsta viljad püsti suurele taldrikule (sinna saab voolata lõikamisel tekkiv mahl). Lõika noaga koor piki viljaliha ära, nii et eemaldad ka valge kooreosa. Järele jääb täiesti koorevaba ümar tsitrusvili. Lõika kooritud tsitrused risti seibideks.

2. Viiluta fenkol ja punane sibul võimalikult õhukeselt. Eemalda avokaadolt koor ja kivi ning viiluta.

3. Laota taldrikutesse või suurele vaagnale spinatilehed. Tõsta neile kihiti tsitrused, fenkol, punane sibul, avokaado. Puista peale mündilehti ja fenkolipealseid. Tõsta salatile veest nõrutatud krevetid. Sega kõik kastmeained omavahel. Maitsesta soola ja pipraga. Nirista kaste salatile. Paku kohe.