Marineeritud räimed Jeans’i moodiFoto: Andra Kalda
Kalatoitude retseptid
20. veebruar 2017, 06:11

Marineeritud räimed Jeans’i moodi

Retsept on rootsi toiduajakirjaniku ja koka Jeans Lindeni kalaraamatust. Meile saatis selle autor ise ning lubas lahkelt ka ära tõlkida ja avaldada, kuna sattus aastate eest meie kodurestorani ja tundus, et kalade kohapealt jõudsime ühele meelele.

Kogus: kuuele

Koostisosad
400 g Räimefilee
MARINAAD
4 dl Vesi
1 spl Sool
3 spl Äädikas
KASTE
3 dl Crème fraîche’i (võid asendada seguga, kus on võrdses koguses hapukoort ja majoneesi)
3 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tl Dijoni sinep
0.5 tl Suhkur (soovi korral)
Jahvatatud must pipar
0.5 tl Sool

Valmistamine

1. Eemalda fileedelt nahk, aseta fileed marinaadi ning lase marineeruda 4–6 tundi, kuni kala muutub valgeks.

2. Sega kokku kaste ja selle sisse soovitud lisandid. Kalla kaste marinaadist võetud fileedele ja lase 2–3 tundi jahedas „tõmmata”.

Erinevad kastmelisandid

a) 1 sl värsket peeneks hakitud salveid; 1 dl jämedalt riivitut kõvemat juustu

b) 2 sl kappareid, segatud poole täringuteks lõigatud kurgiga

c) 1,5 sl riivitud mädarõigast

d) 1–2 sl oma maitse järgi valitud sinepit

e) 0,5 dl peeneks hakitud tilli