Kalatoitude retseptid

Kihiline heeringa-rukkileivasalat 

Lia Virkus, 13. veebruar 2017 06:57
Kihiline heeringa-rukkileivasalatFoto: Jaan Heinmaa
Valmista salat suurde kaussi või väikestesse klaasidesse või veinipokaalidesse. Lao salat valmis eelmisel õhtul, et kihid saaksid maitsestuda. Siia sobib soolaheeringas, aga ka marineeritud heeringas.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 spl Või
100 g Õrnsoolaheeringas või marineeritud heeringas
100 g Värske või marineeritud kurk
8 tk Kirss- või ploomtomat
1 tk Väike punane sibul
4 tk Seemneleiva viil
KASTE
2 dl Maitsestamata jogurt
2 dl Mädarõikamajonees
KAUNISTUSEKS
Till või murulauk
6 tk Keedetud vutimuna

Valmistamine

1. Tükelda leib hästi väikesteks kuubikuteks, rösti neid pannil võis ja lase jahtuda. Lao pooled klaaside põhja. Tükelda heeringas ja pane leivakihile. Sega kokku kastmeained ja laota väheke kastet heeringale peale. Lisa uuesti õhuke leivakiht.

2. Tükelda sibul, tomatid ja kurgid, laota klaasidesse. Vahele pane hakitud tilli ja murulauku. Peale vala ülejäänud kaste, torka noaga põhjani, et kaste saaks ka allapoole valguda. Tõsta vähemalt tunniks külma. Kaunista poolitatud vutimunade ja tilli-murulauguga.