Kihiline heeringa-rukkileivasalat
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 spl Või
100 g Õrnsoolaheeringas või marineeritud heeringas
100 g Värske või marineeritud kurk
8 tk Kirss- või ploomtomat
1 tk Väike punane sibul
4 tk Seemneleiva viil
KASTE
2 dl Maitsestamata jogurt
2 dl Mädarõikamajonees
KAUNISTUSEKS
Till või murulauk
6 tk Keedetud vutimuna
Valmistamine
1. Tükelda leib hästi väikesteks kuubikuteks, rösti neid pannil võis ja lase jahtuda. Lao pooled klaaside põhja. Tükelda heeringas ja pane leivakihile. Sega kokku kastmeained ja laota väheke kastet heeringale peale. Lisa uuesti õhuke leivakiht.
2. Tükelda sibul, tomatid ja kurgid, laota klaasidesse. Vahele pane hakitud tilli ja murulauku. Peale vala ülejäänud kaste, torka noaga põhjani, et kaste saaks ka allapoole valguda. Tõsta vähemalt tunniks külma. Kaunista poolitatud vutimunade ja tilli-murulauguga.
Kommentaarid (0)