pardikoiva-confitFoto: Krõõt Tarkmeel
Linnuliha retseptid
6. veebruar 2017, 04:24

Pardikoiva-confit. Peet ja bataat. Salatikaste.

Koostisosad
PARDIKOIVA-CONFIT
Pardikoivad
Sool
Must pipar
Tšilli
Küüslauk
Tüümian
PEET JA BATAAT
Peet
Bataat
Oliiviõli
Sool
Must pipar
SALATIKASTE
Oliiviõli
Küüslauk
Tšilli
Sool
Must pipar
Apelsin
Ingver
Sidrun
Mesi

Valmistamine

Pardikoiva-confit:

Pruunista pannil pardikoivad. Maitsesta soola, pipra, tšilli, küüslaugu ja tüümianiga. Pista koivad kaanega ahjunõusse praadimisel tekkinud pardirasva sisse likku. Jäta 150 kraadisesse ahju umbes viieks tunniks küpsema. Serveeri siis, kui liha hakkab kondilt ära kukkuma.

Peet ja bataat:

Minu lemmikud talvised juurikad. Teen neid ahjus oliiviõli, soola ja pipraga maitsestatult. Et need valmiksid samaaegselt sama küpsusastmega, peavad peediviilud olema bataatidest kolm korda väiksemad.

Salatikaste:

Lisa oliiviõli sisse hakitud küüslauk, tšilli, sool ja pipar. Pressi sinna juurde üks apelsin ja riivi ingverit. Timmi maitset sidruni ja meega.