Eesti köök

Seasaba õlle-sinepikastmes 

Ilmar Räni, 31. jaanuar 2017, 06:49
Seasaba õlle-sinepikastmesFoto: Lauri Laan

Kogus: neljale

Koostisosad
0.5 kg Seasaba
Kivisool
Santa Maria Tellicerry pipar
2 spl Toiduõli
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Varssellerivars
Küüslauk
Tume stout-tüüpi õlu
Petersell
2 tl Kuivatatud tüümian
1 spl Dijoni sinep

Valmistamine

1. Eelkuumuta ahi 150 kraadini. Lõika seasaba kolmeks võrdseks tükiks, maitsesta soola ja pipraga, pruunista paksupõhjalises potis ühtlaselt ja tõsta kõrvale. Lisa potti hakitud sibul, porgand, seller ja küüslauk ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit. Seejärel lisa köögiviljadele seasabatükid, õlu, petersell ja pool tüümianikogusest. Sulge pott kaanega ja hauta ahjus 2 tundi, kuni liha on täiesti pehme.

2. Tõsta lihatükid taldrikule ja kata fooliumiga.

3. Püreesta potti jäänud köögiviljad ühtlaseks kastmeks, lisa sinep ja ülejäänud tüümian, sega läbi ja serveeri koos lihaga.