Vinegrettsalat ahjupeedigaFoto: Tuuli Mathiisen
Kiudainerikkad toidud
6. veebruar 2017, 05:35

Vinegrettsalat ahjupeediga

Vinegrett on suurepärane nostalgiasalat, mille võiks kindlasti lisada ajaproovile vastu pidanud salatite nimekirja koos rosolje, kasuka ja kartulisalatiga. Eriti maitsev jääb vinegrett ahjus küpsetatud peetidega – nende maitse on eriti tummine ja seetõttu omandab ka salat hoopis teise iseloomu kui need, mida poelettidel pakutakse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Punane peet, koos koorega ahjus küpsetatud (või keedetud)
2 tk Kollane peet, koos koorega ahjus küpsetatud (või keedetud)
2 tk Keskmine porgand, keedetud
2 tk Keskmine kartul, keedetud
200 g Hapukapsas, nõrutatud
1 tk Soolakurk
1 tk Sibul
KASTE
1 spl Valge veini äädikas
3 spl Päevalilleõli (võimalusel rafineerimata)
Sool
Must pipar
1 tl Mesi
Värske till või ürdid

Valmistamine

1. Lõika köögiviljad parajateks tükkideks. Sega veiniäädika sisse mesi, sool ja pipar ning lisa pidevalt segades peene nirena päevalilleõli.

2. Sega tükeldatud köögiviljad ja hapukapsas salatikastmega ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe ja lisa värskeid hakitud ürte.