Sidrunimaitselised kanatiivad fetadipigaFoto: Britt Paju
Britt Paju 30. jaanuar 2017 05:13
Lähis-Ida maitsetest inspireeritud kanatiivad on kergelt magusad. Võid valmistada neid nii grillil kui ka ahjus. Fetajuustuga dipikastet kasuta siin tugeva maitse tõttu mõõdukalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 30 minutit kuni 12 tundi marineerimiseks

Koostisosad
12 tk Kanatiib
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tl Kuivatatud tüümian
0.5 tl Jahvatatud vütrtsköömned
1 tl (Suitsutatud) paprikapulber
1 tl Sool
Must pipar
2 spl Oliiviõli
1 spl Mesi
FETADIPP
100 g Fetajuust
1 dl Paksem jogurt
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
0.75 dl Oliiviõli
1 tk Küüslauguküüs
Hakitud petersell või münt
Must pipar
Tšillihelbed soovi korral

Valmistamine

1. Sega kokku kõik marinaadi koostisained, välja arvatud mesi. Lisa kanatiivad ja sega hoolega. Marineeri tiibu vähemalt 30 minutit. Paremaks maitsestumiseks hoia neid aga köögikilega kaetult paar tundi või isegi üle öö külmkapis.

2. Grilli keskmisel kuumusel või küpseta 220kraadises ahjus küpsetuspannile asetatud restil mõlemalt poolt u 15 minutit. Pintselda vedela meega ja küpseta veel 10 minutit.

3. Tee valmis kaste. Püreesta feta koos jogurti, sidrunimahla, õli ja küüslauguga blenderis või saumikseri abil ühtlaseks massiks. Lisa must pipar ja hakitud ürdid ning sega. Serveerimisel vala peale pisut õli ja tšillihelbeid. Paku koos kanatiibadega.