Küpsetised

Pehmed tšilli-šokolaadikoogid 

Lia Virkus, 16. jaanuar 2017, 05:24
Pehmed tšilli-šokolaadikoogidFoto: Jaan Heinmaa
Ka magus võib olla tervislik. Siinsed šokolaadikoogid just seda ongi – tavapärase jahu asemel hoopis kikerhernestega.

Koostisosad
120 g Või
300 g Tume šokolaad
2 purki Konservkikerherned (a 400 g)
4 tk Muna
1.5 dl Suhkur
0.5 tl Tšillihelbed
0.25 tl Sool
1 tl Vanillsuhkur
1 tk Värskelt riivitud mahesidruni või -apelsinikoor
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine

12 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata või. Pintselda õhukeselt väikeste muffinivormide ääred ja põhjad sulavõiga. Ülejäänud või sisse puista tükeldatud šokolaad ja sega, kuni see sulab. Vajadusel suurenda kuumust, kuid ole hoolas, sest liiga kõrge temperatuur võib šokolaadi tekstuuri muuta tükiliseks.

2. Mõõda kannmikseri või köögikombaini sisse sõelal külma veega uhutud kikerherned, munad, suhkur, tšilli, sool, vanillsuhkur ja sidruni või apelsini riivitud koor. Mikserda, kuni saad ühtlase kreemi. Lisa hulka küpsetuspulber, jõhvikad ja sulašokolaad ning sega ühtlaseks.

3. Vala võiga määritud muffinivormidesse ja küpseta ahju keskosas ligi 15 minutit. Jahuta enne serveerimist.