Pehmed tšilli-šokolaadikoogid
Koostisosad
120 g Või
300 g Tume šokolaad
2 purki Konservkikerherned (a 400 g)
4 tk Muna
1.5 dl Suhkur
0.5 tl Tšillihelbed
0.25 tl Sool
1 tl Vanillsuhkur
1 tk Värskelt riivitud mahesidruni või -apelsinikoor
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Kuivatatud jõhvikad
Valmistamine
12 tk
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata või. Pintselda õhukeselt väikeste muffinivormide ääred ja põhjad sulavõiga. Ülejäänud või sisse puista tükeldatud šokolaad ja sega, kuni see sulab. Vajadusel suurenda kuumust, kuid ole hoolas, sest liiga kõrge temperatuur võib šokolaadi tekstuuri muuta tükiliseks.
2. Mõõda kannmikseri või köögikombaini sisse sõelal külma veega uhutud kikerherned, munad, suhkur, tšilli, sool, vanillsuhkur ja sidruni või apelsini riivitud koor. Mikserda, kuni saad ühtlase kreemi. Lisa hulka küpsetuspulber, jõhvikad ja sulašokolaad ning sega ühtlaseks.
3. Vala võiga määritud muffinivormidesse ja küpseta ahju keskosas ligi 15 minutit. Jahuta enne serveerimist.
Kommentaarid (0)