Krõbedad rukkiküpsised Gouda juustu ja tüümianigaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
9. jaanuar 2017, 05:50

Krõbedad rukkiküpsised Gouda juustu ja tüümianiga

Tüümian ja köömned sobivad lihtsaid rukkijahuküpsiseid maitsestama suurepäraselt. Need küpsised sobivad hästi niisama krõbistamiseks või kui on isu eriti juustuse suupiste järele, säti küpsisele veel üks ekstra juustuviil peale.

Koostisosad
2.5 dl Veski Mati Speltajahu + rullimiseks jahu
2 dl Veski Mati Täisterajahu
1 tl Meresool
1 spl Värsket hakitud tüümiani või 0,5 tl kuivatatud tüümiani
2 tl Küpsetuspulber
100 g Külm või
2 dl Riivitud Gouda juust
1 dl Piim
Sulatatud võid küpsiste määrimiseks
Soolahelbed
Köömned

Valmistamine

12 küpsist

1. Sega omavahel jahud, sool, tüümian ja küpsetuspulber. Lisa külm tükeldatud või ja töötle segu näppude vahel ühtlaseks puruks. Lisa riivitud juust ning piim ja sega, kuni tainas on ühtlane. Tainas peab olema parajalt paks selleks, et seda saaks rullida. Vajadusel lisa veel speltajahu.

2. Kalla tainas jahuga kaetud lauale ja sõtku veel mõned korrad läbi. Suru tainas palliks, puista tainapall jahuga üle ning rulli jahusel pinnal umbes 0,5 cm paksuseks ühtlaseks plaadiks. Lõika tainast vormi abil umbes 7 cm läbimõõduga kettad ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda küpsiseid sulavõiga, puista peale soolahelbeid ja köömneid.

3. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni küpsised hakkavad äärtest kergelt pruunistuma.