Šokolaadine kõrvitsababka rukkijahugaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
9. jaanuar 2017, 06:29

Šokolaadine kõrvitsababka rukkijahuga

Rikkalik ja kohev kõrvitsasai rukkijahuga on midagi tõelistele maiasmokkadele, kes otsivad tervislikke lahendusi.

Koostisosad
KÕRVITSASAIATAINAS
3 dl Veski Mati Rukkijahu
4 dl Veski Mati Sepikujahu
1 pk Veski Mati kuivpärm
50 ml Piim
130 g Kõrvitsapüree
1 tk Muna
4 spl Pruun suhkur
0.5 tl Sool
2 spl Sulatatud ja veidi maha jahutatud või
Muna määrimiseks
TÄIDIS
200 g Tükeldatud tume šokolaad
1 spl Kaneel
0.5 tl Sool
4 spl Muscovado suhkur
50 g Külm tükeldatud või
PURUTAINAS
1.5 dl Veski Mati Rukkijahu
3 spl Suhkur
50 g Külm või
Sool

Valmistamine

1 suur päts

1. Kõrvitsataina jaoks sega jahud, suhkur, sool ja kuivpärm. Lisa käesoe piim, kõrvitsapüree, muna ja sulatatud või. Sõtku tainast kümmekond minutit, kuni tulemuseks on läikiv ja käte ning kausi küljest lahti lööv tainas. Puista tainas jahuga üle ning jäta rätiga kaetud kaussi umbes tunniks ajaks kerkima.

2. Töötle täidise koostisained köögikombainis ühtlaseks, kuni šokolaaditükid on umbes hernetera suurused või väiksemad.

3. Puru jaoks näpi kõik koostisained näppude vahel ühtlaseks puruks.

4. Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal ühtlaselt laiali. Laota sinna peale täidis ja keera tainas üheks pikaks rulliks. Keera rull pooleks ning põimi rulli otsad omavahel kolme nelja tiiruga keerdu. Aseta küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ning määri tainast lahtiklopitud munaga. Lase kerkida veel umbes 30 minutit ning puista siis peale purutainas. Lase veel umbes pool tundi kerkida. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 50–60 minutit. Jahuta, enne kui saia lahti lõikad.